Petrény Gold

 pw_fria_2005_fekete_400    

Fúria  2005

 

Üzenet: csúcsminőség, elegáns keménység

 

Összetétel: 100% Cabernet Sauvignon

Alkohol: 13,4%

Titrálható sav: 6,2 g/l

Cukormentes extrakttartalom: 29,6 g/l

Cukor: 1,3 g/l

Palack: 750 ml Bordolese Europea

Karton: 6 palackos fekvő

Szőlő származása: Verpelét

 

Technológia: 

dűlőszelektált csúcsminőségű alapanyag (30hl/ha), válogatás.

hordós érlelés – 36 hónap 15- 25hl-es új ászok hordókban

 

Leírás:

A Fúria kivételes intenzitású tanninjai és savai 3 évig tomboltak hordóba zárva. Fegyverei már nem olyan élesek és dühe is lecsillapodott annyira, hogy ma már egy vékony üvegfal is képes őt kordában tartani. Engedjük ki bátran a Fúriáta palackból, de várjuk felkészülten harcos támadását!

 

Borversenyek: körzeti: arany

                        Bayer országos: ezüst

 

 



 

 

pw_kkfrankos_2005_fekete_400

 

                                Kékfrankos 2005

 

 

Üzenet: elegancia, egri tradíció

 

Összetétel: 100% Kékfrankos

Alkohol: 13,1%

Titrálható sav: 5,2 g/l

Cukormentes extrakttartalom: 26,3 g/l

Cukor: 1,4 g/l

Palack: 750 ml Burgundi Traditional

Karton: 6 palackos fekvő

Szőlő származása: Verpelét

 

Technológia:

dűlőszelektált, csúcsminőségű alapanyag (30hl/ha), válogatás

hordós érlelés – 24 hónap 20hl-es hordókban

 

Leírás:

A kékfrankos jellemzően magyar szőlőfajta, melynek elfelejtett titkait újra fel kell fedeznünk.  A 2005-ös év kékfrankosának gyümölcsössége olyan eleganciával párosul, ami a bort a kiválóak közé emeli, ihletet adva a fajta alapos feltárásához.

 

Borversenyek:   Bayer országos: ezüst

                          Aranytőke: arany

 

 


 

pw_big_band_fekete_400

 

    BIG BAND  2007

        Egri Bikavér

 

 

Üzenet: széles ízhatás, mindenből a legjobb

 

 

Összetétel: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon & Franc, Merlot, Syrah

Alkohol: 13,1%

Titrálható sav: 5,5 g/l

Cukormentes extrakttartalom: 28,1 g/l

Cukor: 0,4 g/l

Palack: 750 ml Borgogna Pesante

Karton: 6 palackos fekvő

Szőlő származása: Verpelét

 

Technológia:

dűlőszelektált csúcsminőségű alapanyag (30hl/ha)

hordós érlelés – 12 hónap 5- és 2,25hl-es barrique hordókban

 

Leírás:

A vidék legjobb kitettségű dűlőin terem a házasított 5 szőlőfajta, melyeknek borai egyenként is különlegességek. Nemességüket a hordós érlelés és a gazdák dédelgetése formálta, hogy együtt léphessenek fel a Nagy Zenekarban az ínyenc közönség örömére.

 



 

 

 

BIG BAND  2009

Superior Egri Bikavér

 

 

 

Üzenet: széles ízhatás, mindenből a legjobb

 

Összetétel: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon & Franc, Merlot, Syrah

Alkohol: 14%

Titrálható sav: 5,3 g/l

Cukormentes extrakttartalom: 28,9 g/l

Cukor: 1,8 g/l

Palack: 750 ml Borgogna Pesante

Karton: 6 palackos fekvő

Szőlő származása: Verpelét

 

Technológia:

Barrique és ászok hordós érlelés fajtánként (24 hónap), 12 hónap palackos érlelés.

 

 

Leírás:

A borvidék egyik legjobb superior  dűlőjén (Padok) terem a házasított 5 szőlőfajta, melyeknek borai egyenként is különlegességek. Nemességüket a hordós érlelés és a gazdák dédelgetése formálta, hogy együtt léphessenek fel a Nagy Zenekarban az ínyenc közönség örömére. 

 


 

pw_pinot_noir_2008_fekete_400

Egri Pinot Noir  2009

 

 

Üzenet: ínyenceknek

 

 

Összetétel: 100% Pinot Noir, válogatás

Alkohol: 13,5%

Titrálható sav: 5,3 g/l

Cukormentes extrakttartalom: 29,3 g/l

Cukor: 0 g/l

Palack: 750 ml Borgogna Pesante

Karton: 6 palackos fekvő

Szőlő származása: Verpelét

 

Technológia: 

dűlőszelektált, csúcsminőségű alapanyag (30hl/ha), válogatás

hordós érlelés – 12 hónap 20hl-es hordókban

 

Leírás:

A legizgalmasabb burgundi fajta a Pinot Noir. Otthonosan érzi magát a szülőföldjéhez hasonlatos egri dombokon is. Sokszínűsége nagy kihívás a borászoknak és nagy élmény a fajtát kedvelő ínyenceknek is.

 


 

pw_caprice_2009_fekete_400

Astra 2009

  ~ Petrény Winery ~

 Hárslevelű, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Olaszrizling, Veltelini

szeszély, kedvesség

Az adott évjárat szeszélyétől függően Caprice a pince legszebb tételeit házasítja, hogy kedvességével elbűvölje a legmagasabb minőséget kereső fogyasztót is.

 

Technológia:      - dűlő- és hordószelektált csúcsminőségű alapanyag

 - hordós érlelés – 6 hónap 5hl-es barrique hordókban

 - alkohol:            14,5%,  sav (g/l):  5,0